lördag 20 februari 2010

mer recept

forsättning...

Skyn. Rosta 3-5 vilöksklyftor i lite olja. De ska få en mörkbrun färg. Häll över 1 dl balsamvinäger o 1 dl rött vin, 1/2 dl flytande honung. Koka på låg värme en stund. Tillsätt 6 dl vatten o 2 msk oxfond, smaka av med salt o peppar. Koka ihop såsen ca 10 min o red med 1/2 dl vatten o 1 msk maizena. Späd ev med mer, vatten o sila skyn. Om man vill lyxa till det så kan man mixa såsen med 1 msk mjukt smör innan severing.
Skala ca 15 cm rätticka o skär i önskad form. Stek rättickan i smör salt o muscovado socker. Salta o peppra ryggbiffen o stek i smör o olja. Blodig, då ska köttet kännas som en kind, medium, köttet ska kännas som en nästipp o välstekt, köttet ska kännas som en panna.

Passionsmousse ( recept från Lantliv) med vit chokladsås
6p
12 passionsfrukter gröps ur o mixas 10-20 sek o sila bort kärnorna.
1 burk kondenserad mjölk (400g) blandas i passionsjuicen.
3 dl vispgrädde vispas ganska hårt och blandas i försiktigt. Häll i vackra glas eller koppar. Täck med plastfolie o ställ i kyl minst 2 timmar. Garnera med exotsik frukt. Gör vit chokladsås på 200 g vit choklad som smältes i vattenbad eller i micro. Tillsätt 1 dl ovispad grädde rör om, tillsätt grädde till lagom konsistens.

Lycka till! Annkie

Inga kommentarer: