Pepparrotsmarinerad sej med ruccolaspetskål och baconkrisp
4p
ca 200 g sej ( gärna den tjocka del av sejen) sjudes sakta i vatten med salt o hel vitpeppar o ett lagerblad, i ca 5 min.
Låt kallna. Gör en marinad på;
1/2 dl majonnäs, 1/2 dl creme fraiche, 2-3 msk färsk riven pepparot, salt o peppar.
Lägg fisken på ett papper så den får rinna av. Lägg fisken på ett fat o häll över marinaden. Blanda försiktigt. Ställ i kyl.
Gör en sallad på strimlad spetskål ca 2 dl. Gör en ruccolaolja på, 2 dl ruccolasallad, 1 klyfta vitlök, 1-2 dl solrosolja, samt salt o peppar, mixa. Marinera spetskålen med örtoljan samt 1/2 msk vit balsamvinäger. Strimla 4-5 skivor bacon o kaperstek dem. Lägg dem på ett papper. Skär 4 skivor grovt mörkt bröd (eller vad ni/du gillar) o lägg dem på varsin tallrick. Lägg på den marinarade sejen och o på med den ruccolaspetskålen. Strö över det knaperstekta baconet. Ringla lite ruccolaolja runt. Nu är en härlig förätt färdig.
Potatis o jordärtskockssufflé med ryggbiff o rosad vitlökssky samt muscovado rätticka
500 g king edvard eller anan mjölig potatis, 300 g jorärtskockor skalas o kokas i saltat vatten. Stöt sedan kockor o potatis, salta o peppra efter smak. Vispa en äggvita till hårt skum. Riv 50 g västerbottenost. Blanda i osten o vänd försiktigt i äggvitan. Smöra 4 suffle´formar och lägg i potatisen gratinera ca 5-10 min 200 gr.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar