Sista Julbordet är avklarat och det har varit mycket jobb och väldigt kul. Jätteroligt med all beröm som vi fått för maten. Det har varit inspirerande att få jobba med så fantastiska råvaror, och nästan allt kommer från de Halländska gårdarna. Från Årnäs kött -och chark i Varberg kom det goda köttet. Underbara ostar från Skoga Gårdsmejeri i skogarna utanför Frillesås. Mjöl och mejerier från Wapnö i Halmstad. Fantastiska korvar från Ulvereds Hjorthägn i Ulvered. Härliga grönsaker från Ugglarps Grönt i Ugglarp. Våra basråvaror kommer från Matsäljarna Göteborg/Uddevalla. Och sist men inte minst fina fisken från Martins Fisk på Frillesås torg.
Årets succe´blev nog den goda Citronsillen som Marie Friberg, en go´ tjej som jobbar extra på Frillesberg kom med.
Här kommer nu äntligen receptet.
Maries Citronsill
6-8 urvattnade sillfiller Lag: saft och skal från 3 citroner, 3 dl socker, 1/2 dl vatten, 2 msk finhackad dill, 1 tunt skivad gul lök och en halv purjolök, 2 små morötter i tunna skivor, 10 st grovkrossade kryddpepparkorn. Blanda allt och rör tills sockret löst sig. Skär fileerna i önskad storlek och lägg dem i lagen.
Låt stå i kylen i 2-3 dagar, ät och njut.
När jag började på Frillesberg hittade jag på denna goda sill som vi kallar Frillesill.
Frillesill
5oo g matjessill
filler
Sås: Blanda 1 dl gräddfil, 1 dl naturell färskost, 1 msk hackad dill, ca 5 cm finstrimlad purjolök, 2 msk chilisås, 2 msk stenbitsrom, 1/2 msk dijonsenap, svartpeppar. Lycka till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar