onsdag 31 oktober 2012
Pumpasoppa med ingefära och kokosmjölk
Pumpasoppa lyser upp i höstmörkret. Min variant har en Asiatisk toch.
Pumpasoppa med ingefära och kokosmjölk.
4 personer
400 g matpumpa
20 cm purjolök
2 msk rapsolja
4 dl vatten
2-3 cm av en färsk ingefära
1 msk kycklingfond
1 lime (saft)
1 burk kokosmjölk (400g)
salt och peppar
Skär pumpan i tärningar.
Strimla purjon och fräs pumpan
och purjon i oljan så att de mjuknar.
Lägg i ingefära, vatten, kokosmjölk,
limesaft, salt och peppar.
Låt koka på mellanvärme i 10-15 min
och mixa soppan slät.
Man kan även koka med bitar av kycklingfilé,
eller fisk och skaldjur.
Men soppan är god som den är.
Lycka till!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar