onsdag 24 augusti 2011

Kvibille Cheddarost- och Kirskålspaj.

Lördagen den 20:e augusti hade jag äran att tillsammans med Pensionat Frillesberg göra en Halländsk buffé med inslag av ogräs till Kungsbacka Trädgårdsvänner som bjudit in medlemmar från Riksorganisationen Svensk Trädgård. Det var verkligen en utmaning till alla dessa trädgårdvänner. Gästerna började med lite bubbel och jag hade gjort ett bord med morotsblast och diverse örter som duk. På "duken" stod två terracottakrukor fyllda med färskost gjord på avhängd naturell yougurt och gräddfil, i osten fanns även mixade kirkålsskott, ruccola och vitlök tillsammans med lite olja, salt peppar som jag sedan blandat i färskosten. Tryckte sedan ner massor av ny skördade rädisor och strödde över mixat rågbröd, som en riktig lite blomkruka. Så här långt hade allt gått bra. Sedan serverades Frillesill (recept finns i bloggen), nässelknäcke, (recept finns på Frilleknäcke men bara att tilsätta 1 dl torkade nässlor) Krondillskokta morötter, sallad fån lokala odlare, kvibilleostpaj med kirkål, harsya och ängsyra marinerade kyckling klubbor, lavendel- och enbärskyddade fläskkarréspett samt inlagda mollaknoppar. Recept kommer om några dagar. Hoppas ni kan vänta;)
Annkie

Inga kommentarer: