lördag 18 juni 2011

Sommarens favoriter...

Hej på er!

I julas gjorde vi som vanligt hemlagat godis på Frillesbergs Julbord. Jag ville hitta på något nytt, så jag testade att göra Vit chokladfudge med saltrostade solroskärnor. De blev väldigt populära av vissa, inklusive mig själv.
Här kommer nu det efterlängtade receptet. ca 20-30 st.
Fudge: 1 1/2 dl grädde, 1 1/2 dl socker, 1 dl vit sirap, 1/2 tsk salt, 125 g vit choklad, 40 g smör Saltrostade solroskärnor: 1/2 dl solroskärnor, 1/2 dl vatten ,1 tsk salt. Börja med att rosta solroskärnorna. Ta en ren och torr stekpanna,och rosta kärnorna varsamt under omrörning. Blanda vattnet med saltet och häll över kärnorna. Rör om tills de blir torra och vitnar. Häll upp dem att svalna på en tallrick. Koka grädde, socker,salt och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt puttra i 15-20 min under omrörning då och då eller använd termometer, koka då tills fudgen är 122°C. Ställ fudgen att svalna en stund. Skär smöret i tärningar och rör i det tillsammans med den hackade vita chokladen. Rör om och häll i en plastfolieklädd form ca 15x20 cm. Strö över solroskärnorna. Ställ i kyl och låt stelna några timmar. Skär i önskad form .
Ät och njut!

VARNING! Lätt beroende framkallande;)
Den fina bilden är tagen av Peter Brundin för ett Grillreportage i Gekås tidning Ulla, som vi gjorde med reklambyrån Stefaco Grape i Varberg. Titta in på Ullas nättidning.

Annkie

Inga kommentarer: