I lördags hade vi ett vackert bröllop på Frillesberg. Jag hade då skapat denna mumsiga dessert som är lättare att göra än vad man tror.
På gästernas begäran kommer receptet här.
Mörk/vit chokladmousse. 10 personer. 250 gr mörk choklad smältes i vattenbad eller micro. Vispa 2 dl grädde, inte för hårt. Vispa 1 äggula med 2 msk socker. Vispa i en annan skål 2 äggvitor till hårt skumm. Blanda sedan med en slev försiktigt den avsvalnade smälta chokladen med grädden. Tillsätt äggule smeten och blanda, sist i med den uppvipade äggvita. Spritsa eller klicka i moussen i läckra glas, typ Dry Martini glas. Ställ i kylen. Gör sedan den vita moussen på samma sätt och klicka eller spritsa den över den mörka chokladmoussen. Koka 1 kg färska eller frysta jordgubbar i 5 min.
Riv skal av 1 apelsin och pressa ur saften. Låt koka med jordgubbarna. Skumma. Tillsätt 5 dl syltsocker, koka 5 min eller tag 5 dl socker som kokas med i 5 min och 3 msk potatismjöl som blandas i 3 msk kallt vatten. Låt svalna och lägg på moussen, eller servera i små skålar bredvid. Lycka till. Ps! Prova gärna något gott dessertvin till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar