onsdag 27 oktober 2010

höstmörkrets Rotfruktsgratäng

Det är så underbart när gästerna är nöjda och glada och gillar vår mat. Här kommer receptet på Rotfruktsgratängen som några gäster undrat hur jag gör.
För 4 personer behöver du, kålrot, rotselleri, palsternacka, potatis ca 200 gr av varje. 1 gul lök, 2-4 klyftor vitlök. Skiva allt i en matberedare ca 2mm tunnt. Lägg allt i en stor bunke, häll över 3 dl grädde, salt och peppar. Blanda allt med en slev eller händerna. Häll över allt i en önskad form, ett förslag är att göra gratängen i en rund bakform med löstagbar botten. In i ugnen på 175 gr i 40-60 min. Bäst är om man gör den en dag innan och ställer i kylen, då kan man skära gratängen i tårtportionsbitar och värma dem i ugnen 150gr i ca 10 min. Gott till är ju tex en viltstek med svampsås. Lycka till.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för receptet på denna fantastiska gratäng!