Det är så underbart när gästerna är nöjda och glada och gillar vår mat. Här kommer receptet på Rotfruktsgratängen som några gäster undrat hur jag gör.
För 4 personer behöver du, kålrot, rotselleri, palsternacka, potatis ca 200 gr av varje. 1 gul lök, 2-4 klyftor vitlök. Skiva allt i en matberedare ca 2mm tunnt. Lägg allt i en stor bunke, häll över 3 dl grädde, salt och peppar. Blanda allt med en slev eller händerna. Häll över allt i en önskad form, ett förslag är att göra gratängen i en rund bakform med löstagbar botten. In i ugnen på 175 gr i 40-60 min. Bäst är om man gör den en dag innan och ställer i kylen, då kan man skära gratängen i tårtportionsbitar och värma dem i ugnen 150gr i ca 10 min. Gott till är ju tex en viltstek med svampsås. Lycka till.
1 kommentar:
Tack för receptet på denna fantastiska gratäng!
Skicka en kommentar