onsdag 28 april 2010

Caesardressing till vårens sallader

Caesardressing är en omtyckt dressing. I går fick jag en förfrågan av en gäst som ville ha receptet och nu finns det här även för er andra.
Jag brukar ta romansallad, skala räkor eller steka kycklingfilé som jag skurit i bitar och lägga på salladen och koka grön sparris och knapersteka bacontärningar. Häll sist över den mumsiga Caesardressingen. Om du vill kan du även rosta brödtärningar (krutonger) i olja och vitlök, och även rosta pinjenötter försiktigt i en torr panna.
Så till receptet, för 4-6 portioner:
2 ägg, 2 tsk dijonsenap, 1 vitlöksklyfta, 1 tsk vittvinsvinäger, 2 dl naturell raps- eller majsolja, lite salt och nymalen svartpepper, mixas till en slät sås. Blir den för tjock kan du tunna ut den med lite vatten. Riv en bit parmesanost och rör om för hand. Smaka av om du vill ha mer av något, annars ställ i kyl till servering. Håller mer än en vecka i kylen.
Lycka till. Annkie

2 kommentarer:

Prins Ronnie af La Revange sa...

Hej Du glada grytälskare!
Ska det vara råa ägg med vitan och allt utom skal?

Anonym sa...

Some enthusiasts call aloe vera for dynamics’s own antobiotikum

Also visit my web blog aloe hair benefits