
Nu kommer äntligen den färska Svenska sparrisen snart. Ska själv köpa lite sparrisplantor till vår lilla köksträdgård där hemma. Här kommer ett recept som du själv kan variera hur mycket som helst. Så här brukar jag göra.
Receptet är för ca 2- 4 personer beroende hur stora buntarna är.
Skölj sparrisen, skär bort den nedersta delen. Jag brukar även skala den längst ned. Koka den i saltat vatten i 1-2 min och skölj kallt. Rosta 1/2 dl pecannötter i en torr stekpanna, hacka dem sedan grovt. Smält 2 msk smör. Lägg sparrisen på ett vackert fat. Häll över smöret, salta med flingsalt och lite nymald svartpeppar. Ringla över lite Balsamicosirap, på med pecannötterna och hyvlad parmesanost. Ät det som tillbehör, som en förrätt, eller på en sommarbuffé. Är man alergisk mot nötter kan man ta solrosfrön istället. Bilden förståss tagen av min man, Peter Brundin.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar